Sportovní ortopedické vložky SIDAS

Nyní v naší nabídce najdete nově ortopedické vložky SIDAS. Zase o krok lepší požitek z lyžování o proti standartním vložkám, které se nácházejí v nových lyžařských botech. Vložkami SIDAS si můžete upgradovat i Vaše aktualní lyžařské boty, ve kterých Vám například už nedrží pevně noha, nebo je Vám v nich zima. Na našem eshopu je najdete zde.

Vložky do lyžařských bot Sidas s ortopedicky tvarovanou podporou podélné klenby. Vložky jsou lépe odizolované, verze s Merino vlnou je nejteplejší a lépe odolává množení bakterií a tvorbě zápachu.

Díky tvarované patní misce a podpoře klenby zafixují lyžařské vložky nohu lépe v botě a omezí její předozadní pohyb (lepší uchycení nohy v oblasti paty). Také lépe srovnají osové postavení chodidla a kotníku, tím se omezí otlaky i v této části lyžařské boty (kotníky padnou lépe do vyboulenin ve skeletu).

Díky podpoře podélné klenby je výrazně přesnější a rychlejší přenos impulsů z nohy na botu a následně na lyži.  S tvarovanou lyžařskou vložkou díky lepšímu postavení chodidla dochází i k jeho lepšímu prokrvení (lepší termoregulace) a díky rozložení tlaku na větší plochu nejsou přetěžovány jednotlivé body plosky chodidla a pata, tím se výrazně omezí bolestivé stavy v přezkáčích.

Vložky řady MERINO 3Feet se vyznačují tím, že svrchní krycí materiál vložky obsahuje 60% MERINO vlny, která redukuje pachy a zajistí optimální termoregulaci. Dále jsou vylepšeny o speciální izolační fólii, která zabraňuje pronikání chladu a úniku tepla z obuvi. Stavba vložky je přizpůsobena anatomii chodidla s vysokou klenbou s určením pro zimní aktivity. Vložka svou 3D konstrukcí - podporou podélné klenby a důkladnějším usazením paty v patní misce optimálně rozloží tlak na celou plosku chodidla. Dostatečně velký EVA polštář pod patou tlumí nárazů na patní kost a dokonale ji fixuje v botě.

Vložky řady WINTER 3Feet jsou vylepšeny o speciální izolační fólii, která zabraňuje pronikání chladu a úniku tepla z obuvi. Stavba vložky přizpůsobena anatomii chodidla s vysokou klenbou s určením pro zimní aktivity. Vložka svou 3D konstrukcí, podporou podélné a příčné klenby, optimálně rozloží tlak na celou plosku chodidla. Velký EVA polštář pod patou pro tlumení charakteristických nárazů na patní kost a pro její dokonalejší usazení.

Barevné řady u vložek MERINO 3Feet označují druhy kleneb a to tak:

ŽLUTÉ - Vložky do bot z vlny Merino pro chodidla s vysokou klenbou. Vlna pomáhá udržovat tepelný komfort nohou.

ZELENÉ - Zateplené vložky do bot z vlny Merino pro chodidla se střední klenbou. Vlna pomáhá udržovat tepelný komfort nohou a pohlcovat nežádoucí pachy. Vhodné pro lyžování a další zimní sporty.

MODRÉ - Zateplené vložky do bot z vlny Merino pro chodidla s nízkou klenbou. Vlna pomáhá udržovat tepelný komfort nohou a odvádí nežádoucí pachy. Vhodné pro lyžování a další zimní aktivity.

Těšíme se na Vás v prodejně Bike/Ski Park Most.
Rádi Vám s výběrem vložek SIDAS do lyžařských bot pomůžeme.

2024-02-01 10:04:03

Další články

UYN“ znamená víc než „vyhrát“

Značku UYN zná celý sportovní svět. Výrobky značky UYN používají nejen špičkoví světoví lyžaři v čele s Petrou Vlhovou, ale taky obrovská masa  sportovních nadšenců, kteří chtějí testovat své limity, …

Testování lyží Atomic

SJEZDOVÉ LYŽE Vyzkoušej slalomky, obřačky Redster, které vycházejí ze závodní řady nebo třeba stylové dámské lyže Cloud.  Pro zastánce širších lyží bude na výběr mezi řadou Mawerick a Bent. Všechn…

Lyžáky jsou základ.

LYŽÁKY JSOU ZÁKLAD Skvěle padnoucí lyžářské boty jsou základem potěšení z jízdy na lyžích. Zatímco lyžovat, může člověk skoro na všem, nedá se lyžovat ve všem.Velké, opotřebované, široké či naopak ve…

Načítám...